אשפוז כפוי – באילו מקרים כופים אשפוז?
אשפוז הוא פרצדורה לא נעימה, על כך אין חולק. במקרים מסוימים אמנם יש מי שיעדיף להגיע לאשפוז על מנת לנוח ממאמצים ולתת לנפש קצת מרגוע, אבל אלו מקרים קיצוניים שאיש אינו מעוניין להגיע אליהם. ברוב המקרים, אדם יעדיף לנוח במקומות נוחים המעניקים יותר תמיכה אישית ואולם במקרים מסוימים נדרש אשפוז כפוי.
מהו אשפוז כפוי?
אשפוז כפוי כשמו כן הוא – פרוצדורה במהלכה נכפה אשפוז על האדם ובה הוא מוכנס לבית החולים לצורך הבראה ממצב נפשי לא מאוזן. ברוב המקרים, אשפוז כפוי חל במקרים בהם האדם מהווה סכנה לעצמו או לציבור ואו אז עליו להיות בהשגחה מתמדת. מקרים אלו מצריכים פנייה לאיש מקצוע אשר יוכל לתת את הפקודה לאשפז את האדם המצוי במצוקה ועלול לפגוע באחרים.
באשפוז הכפוי האדם יוכל לקבל את הטיפול הדרוש לו על מנת שיוכל לשוב לאיתנו ולקבל את המענה הטיפולי האולטימטיבי והמקיף סביב השעון. הבחירה בפנייה לאופציה של אשפוז כפוי יכולה לסייע רבות לאיזון נכון של האדם ומתן אפשרות עבורו כך שיוכל לחזור לתפקד בחברה הנורמטיבית.
עם זאת, אשפוז כפוי כשמו כן הוא, הוא מתקיים נגד הרצון החופשי של האדם וחוצה את זכויות הבסיס המוקנות לאדם. לפיכך, האשפוז הכפוי הוא פרוצדורה משפטית המצריכה אישור של רופא מחוזי, פסיכיאטר מחוזי וכמו כן גם שופט או עורך דין שיעתור לקבלת אישור על הבקשה.
פנייה אל פסיכיאטר מחוזי או אל עורך דין
פנייה אל פסיכיאטר מחוזי הינה אפשרות המעניקה לקרובי המשפחה של האדם את האפשרות לסייע לו גם במקרים בהם הוא אינו יכול לסייע לעצמו ואינו בעל הכישורים המתאימים לטפל בעצמו. במצבים מסוימים אדם המגיע למצוקה נפשית ושיקול דעתו נפגע, יש צורך בחוות דעת מקצועית חיצונית אשר תסייע לו לקבל את ההחלטות הנכונות ולשוב לאיזון הנפשי והבריאותי החיוני לו לצורך חזרה לתפקוד מלא.
הפנייה לאפשרות של אשפוז כפוי מצריכה עירוב של אנשי מקצוע לרבות עורך דין, שופט, פסיכיאטר ורופא מחוזי אשר יאבחנו את מצבו של האדם ויעניקו דיאגנוזה.